вівторок, 26 березня 2019
  • Київ 20:25
  • Нью-Йорк 14:25
  • Лондон 18:25
  • Токіо 3:25
  • Москва 21:25

У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки для фермерів та кооперативів

13 Березня 2019

У 2019 році державна фінансова підтримка фермерства збережена та вдосконалена, повідомили в Мініагрополітики.

Цього року для фермерів та кооперативів передбачено:

–  90% компенсація вартості дорадчих послуг,

–  80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва,

–  70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання,

–  40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва,

–  здешевлення кредитів,

–  бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ,

–  бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного ФГ.

Окрім державної підтримки, одним із стимулів для розвитку фермерства в Україні є проведення виставкових заходів саме для фермерів, де учасники мають можливість обмінятися корисною та спеціалізованою інформацією щодо фермерської діяльності, перейняти досвід успішно створених сільськогосподарських кооперативів в Україні, презентувати власну продукцію та укласти нові контракти на поставку.