п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 4:44
  • Нью-Йорк 21:44
  • Лондон 2:44
  • Токіо 10:44
  • Москва 4:44

У 2019 році зросли суми відшкодування ПДВ

8 Квітня 2019

Протягом січня-березня 2019 року Державна фіскальна служба України відшкодувала платникам 45,4 млрд грн податку на додану вартість.

Порівняно з відповідним періодом минулого року сума відшкодування зросла на 34,8%, або на 11,7 млрд грн. У січні-березні 2018 року платникам було відшкодовано 33,6 млрд грн.

Сума середньомісячного відшкодування ПДВ у 2019 році склала 15 млрд грн. Протягом 2018 року сума середньомісячного відшкодування ПДВ становила 11 млрд грн.

У березні 2019 року платникам було повернуто 12,6 млрд грн ПДВ. Це на 25%, або на 2,5 млрд грн більше березня 2018 року.

У ДФС переконують, що на сьогодні відсутні будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням ПДВ, оскільки весь процес автоматичний та прозорий.