п'ятниця, 18 січня 2019
  • Київ 3:24
  • Нью-Йорк 20:24
  • Лондон 1:24
  • Токіо 10:24
  • Москва 4:24

У ДФС створюється Департамент трансфертного ціноутворення

10 Січня 2019

У Державній фіскальній службі буде створено Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування, а також відповідне управління в Офісі великих платників податків ДФС.

Такі зміни у структурі вже погоджені Міністерством фінансів.

Функціонал нового структурного підрозділу – від процедур аналізу про здійснені контрольовані операції до проведення попереднього узгодження ціноутворення.

Після реорганізації ДФС в окремі податкову та митну служби Департамент ТЦУ стане одним з ключових у податковому напрямку.

Очікується, що в результаті перевірки трансфертного ціноутворенням та контроль за операціями між пов’язаними особами будуть ще більш ефективними та прискіпливими.

В ДФС нагадали, що Україна націлена на імплементацію правил BEPS, вже розроблений відповідний законопроект і після його ухвалення податковий контроль за трансфертним ціноутворенням буде відповідати вимогам OECD.

До утворення окремого підрозділу контроль за трансфертним ціноутворенням в ДФС здійснювали Департамент аудиту за напрямком контрольно-перевірочної роботи та Департамент податків і зборів з юридичних осіб – за функцією адміністрування.