У Київраді ініціювали проєкт, спрямований на збереження та збільшення об’єктів природно-заповідного фонду

2 хв читати

У Київській міській раді ініціювали проєкт, спрямований на збереження та збільшення об’єктів природно-заповідного фонду.

Як зазначили у Київраді, тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на об’єктах природно-заповідного фонду міста Києва запропонувала низку організаційно-правових заходів щодо розгляду міською владою відповідних клопотань про створення природоохоронних зон.

У Київраді наголосили, що міська влада несе відповідальність за збереження різноманіття київського ландшафту. Оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду пам’ятками місцевого значення є важливим кроком для досягнення цієї мети. Місто працює над удосконаленням застарілих процедур і впровадження механізму для швидкого надання зеленим зонам відповідного природоохоронного статусу. Міська влада зацікавлена в тому, щоб Київ і надалі лишався зеленою столицею Європи.

У Київраді додали, що заплановано невідкладно оформити охоронні зобов’язання щодо охорони територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення у столиці.

Без автора