У столиці відкрився підрозділ ГО «Міжнародний центр за свободу і права людини»

6 хв читати

18 червня відбулася презентація на честь відкриття нового проекту за свободу і права людини – відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний центр за свободу і права людини» та Громадської приймальні ГО в місті Києві.

ГО “Міжнародний центр за свободу та права людини” утворений групою правозахисників, юристів, журналістів і активістів громадянського суспільства за підтримки Міжнародної комісії з прав людини в Європі та на Близькому Сході.

У своїй діяльності центр керується Загальною декларацією прав людини (прийнятою резолюцією № 217 (ІІІ) Генеральної Асамблеї ООН від 10.12.1948 р.), Конституцією України, законодавством України та держав, на території яких знаходяться представництва.

Центром за свободу і права людини підписано Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Загалом, він тісно взаємодіє з органами виконавчої влади, активно працює з молоддю, впроваджує соціально-реабілітаційну програму для військовослужбовців запасу, допомагає незахищеним верствам населення, інвалідам, біженцям.

У громадській приймальні проводиться прийом громадян, які звертаються із заявами щодо порушень їх прав і свобод.

По усім зверненням громадянам надається безкоштовна консультація, в разі потреби направляються запити у відповідні органи та установи. Співробітники центру спільно з журналістами проводять перевірки, беруть участь у різних судових засіданнях для прийняття справедливих рішень.

Правозахисниками систематично проводяться перевiрки в дитячих будинках та будинках iнвалiдiв, з метою недопущення порушень прав та свобод незахищених верств населення.

Уповноваженим представником відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний центр за свободу і права людини» м. Київ обраний Горецький Олег Васильович, який характеризується виключно позитивними якостями. Його заступником обраний Князюк Олександр Васильович.

Пан Горецький отримав такі повноваження:
– організація контрактів із членами та волонтерами;

– отримання натуральної та ненатуральної допомоги від усіх посольств, міністерств, асоціацій та благодійних і освітніх установ;

– купівля та реєстрація автомобілів на ім’я ГО “Міжнародний центр за свободу та права людини”;

– укладання контрактів та підписання контрактів усіх видів;

– укладання договорів з будь-яким банком, відкриття банківських рахунків та їх перегляд, зняття банківської таємниці, внесення, зняття та отримання грошей та банківських переказів від банків, підписання чеків, облігацій та ощадних книжок, отримання чеків, виписок з рахунків та всіх банківських паперів, що належать ГО «Міжнародний центр за свободу та права людини» м. Київ;

– підписання платіжних доручень, отримання та вилучення їх вартості з усіх перерахованих їм банків та офіційних департаментів та їх виплата;

– організація та проведення конференцій та виставок від ГО «Міжнародний центр за свободу та права людини» м. Київ, проведення наукових, культурних навчальних курсів та семінарів, а також видача сертифікатів про культурну підготовку від імені ГО «Міжнародний центр за свободу та права людини».

Варто відмітити, що загалом до МЦСПЛ звернулися понад 2580 осiб щодо неправомiрних дій посадових осiб , грубого порушення прав людини та ін.

Яскравим прикладом можуть служити такi справи:

– До МЦСПЛ звернувся житель Б.Днiстровського району , голова фермерського господарства, зi скаргою на бездiяльнiсть правоохоронних органiв щодо припинення шахрайських дiй компанiй “А” та “Транс-Л” відносного його фермерського господарств, в результатi яких фермерське господарство зазнало збиткiв на суму 1.8 млн.грн. По даному факту були проведенi превiрки правозахисниками i журналiстами, в наслідок яких збитки були вiдшкодованi.

– До МЦСПЛ звернулася жителька м.Одеси з заявою про вiдновлення законних прав її чоловiка гр. «Т» , який, за надуманими мотивацiями, в результатi протизаконних дiй прокуратури, був затриманий та помiщений в слiдчий iзолятор м. Одеси. Нами була проведена відповідна перевірка, результати якої доведено до засобiв масової інформації, також МЦСПЛ взяла участь в засiданнi апеляцiйного суду м.Одеси. В результатi взаємних дiй всіх стуктур, незаконне рiшення Суворовського суду було скасовано, i громадянина “Т” звільнено з під варти iз зали суду .

– Яскравим прикладом позитивного вирішення питання , щодо звернення iноземного громадянина iз Чехії, стосовно шахрайських дії щодо нього, а саме, група осiб спричинила йому збиткiв на суму 750 тис.дол.США. За результатами кропіткої роботи членів нашої організації – кошти були поверненi власнику.

Відокремлений підрозділ та громадська приймальня Центру розміщені за адресою: 01135, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 75.

Без автора