У світі падають фондові ринки на тлі побоювань початку рецесії економіки США

post-img

2 хв читати

Фондові ринки в усьому світі знижуються у понеділок, 5 серпня, через побоювання, що економіка США може наблизитися до рецесії.

Про це повідомляє Sky News.

Британський індекс FTSE 100 знизився більш ніж на 2% після відкриття ринків у понеділок, тоді як FTSE 250 впав більш ніж на 3%.

Інші біржі в Європі, зокрема у Франції, Португалії та Іспанії, впали на аналогічні рівні, тоді як німецький Dax знизився на 1%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 впав більш ніж на 12% на момент закриття в понеділок. Крім цього, південнокорейський індекс Kospi знизився більш ніж на 9%, а тайванська біржа Taiex впала на 8,4%.

Тим часом фондові ринки в Сінгапурі, Індонезії, Таїланді та на Філіппінах також впали приблизно на 2% і 3%.

Зазначається, що падіння фондових ринків сталося після того, як дані про ринок праці в США за липень минулої п’ятниці виявилися набагато нижчими, ніж очікувалося.

Протягом місяця було створено близько 114 000 робочих місць, що значно менше, ніж 175 000, прогнозованих Волл-стріт.

Цей показник був найслабшим із грудня минулого року та другим найслабшим із початку пандемії COVID-19 на Заході в березні 2020 року.

«Ми зараз спостерігаємо за ситуацією коли ринки реагують на те, що відбувається в макроекономіці США, відмічаючи галочку напроти слова рецесія», – заявив Роберт Карнелл з фірми фінансових послуг ING.

Без автора