Учасники бойових дій та ВПО можуть безоплатно перевозити речі у межах України — Мінреінтеграції

post-img

4 хв читати

Про це повідомило Мінреінтеграції.

Для того, аби скористатися цією можливістю, зазначеним категоріям громадян необхідно заповнити онлайн-анкету та очікувати зворотного зв’язку.

Послуги надає компанія, яка реалізовує соціальний проєкт, спрямований на допомогу постраждалим від агресії РФ.

“У 2024–2025 роках планується надати допомогу близько 3000 сімей. У разі великої кількості заявок, передусім допомога надаватиметься найбільш нужденним сім’ям”, — йдеться у повідомленні.

Програми підтримки ВПО

Уряд дозволив переселенцям подавати через “Дію” заяву на пільгову іпотеку. Заявник має пройти автентифікацію та вказати необхідні дані.

Кабмін виділив ще понад 57 мільйонів гривень компенсації на безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Мовиться про покриття витрат за комуналку.

Наприкінці червня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що кількість ВПО, які отримують грошову допомогу від держави на оплату житла, має бути збільшена. З пропозицією щодо розширення категорії Верещук звернулася до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. За її словами, для цього у державному бюджеті є кошти.

Програми підтримки військових та ветеранів

Кабмін виділив 5,7 мільярда гривень на закупівлю житла для ветеранів. Грошову компенсацію цьогоріч отримають майже 2500 людей.

Уряд розширив комплексну програму зі стоматологічної допомоги військовослужбовцям та ветеранам. Так розширили список гарантованих безоплатних послуг. Їхня гранична вартість не може перевищувати 24 952 гривні.

У березні Кабмін збільшив розмір державної соцдопомоги дітям загиблих захисників-добровольців. З 1 квітня розмір виплат автоматично підвищився з 2361 грн до 7800 на одного неповнолітнього та до 6100 грн — на кожного, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

Без автора