Ухилянтам заборонять перереєструвати автомобіль

post-img

2 хв читати

Ухилянти не зможуть перереєструвати авто, якщо мають відкрите виконавче провадження, зокрема, через несплачений штраф Територіального центру комплектування. Це випливає з переліку підстав у відмові перереєстрації транспортних засобів, що опублікований на сайті Головного сервісного центру МВС.

Зазначається, що команда Дії та сервісних центрів МВС вдосконалюють послуги для водіїв і відтепер у Дії можна дізнатися причину відмови у перереєстрації авто. Відповідне оновлення застосунку вже доступне.

“Тепер Дія вказуватиме причину, якщо вам раптом відмовлено в перереєстрації. Раніше, щоб дізнатися причину, треба було звертатися в сервісний центр МВС, а тепер не потрібно робити зайвих рухів. А щоб уникнути перекупів, продати через Дію можна тільки одне авто. Робимо все з турботою про українців”, – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

При цьому на сайті Головного сервісного центру МВС опубліковано основні причини відмови перереєстрації транспортного засобу в Дії, в числі яких – “у продавця є чинні відкриті виконавчі провадження”. Серед інших підстав відмови:

  • транспортний засіб перебуває у розшуку в Інтерполі;
  • транспортний засіб або номерний знак перебувають у розшуку в поліції;
  • одна зі сторін перебуває в розшуку в поліції;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або паспорт відображається у базі даних поліції як втрачене;
  • наявні обтяження в реєстрах Міністерства юстиції  щодо заборони на відчуження;
  • транспортний засіб є речовим доказом у кримінальній справі.

Послуга з продажу транспортних засобів у Дії стартувала з кінця грудня 2023 року. Відтоді українці перереєстрували більше як 140 тисяч легкових автомобілів, мопедів та мотоциклів через Дію, зазначають у центрі.

Без автора