понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:38
  • Нью-Йорк 3:38
  • Лондон 8:38
  • Токіо 17:38
  • Москва 11:38

Україна пропонує іноземним інвесторам податкові канікули, «інвестиційну няню» та міжнародний арбітраж

23 Січня 2020

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія) повідомив, що Україна має намір звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток іноземні компанії, які візьмуть участь в приватизації. Це стосується інвесторів, які у найближчі 2 роки приватизують державні підприємства на суму від 10 мільйонів доларів. Велика приватизація в Україні стартує на початку весни і включає 500 підприємств.

Окрім того, підготовлена програма Investment Nanny («Інвестиційна няня»). Кожній великій компанії, яка приведе в Україну 100 млн доларів, буде забезпечено окремий контракт з державою. Така пряма інвестиційна угода базуватиметься на англійському праві. Особистий менеджер-«опікун» (Investment Nanny), який спілкується 5-ма мовами, буде доступний 24/7, тобто в будь-який момент дня і ночі вирішуватиме всі питання.

Задля гарантованого захисту права власності в Україні заплановано створити міжнародний арбітраж для інвесторів.