п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 21:30
  • Нью-Йорк 14:30
  • Лондон 19:30
  • Токіо 4:30
  • Москва 22:30

Україна з 1 квітня припинить дію Договору про дружбу з Росією

6 Грудня 2018

Верховна Рада України постановила припинити з 1 квітня 2019 року дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, учиненого 31 травня 1997 року в м. Києві та ратифікованого Верховною Радою України 14 січня 1998 року.

Припинення дії Договору звільняє Україну від будь-якого зобов’язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов’язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого Договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Таке рішення прийнято, зважаючи на збройну агресію Російської Федерації проти України, виходячи з положень статті 60 Віденської конвенції, статті 24 Закону України «Про міжнародні договори України» та відповідно до статті 40 вказаного  Договору.