понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 1:21
  • Нью-Йорк 18:21
  • Лондон 23:21
  • Токіо 7:21
  • Москва 1:21

Україна запроваджує спеціальне мито на всі російські товари

15 Травня 2019

15 травня Кабінет Міністрів України ухвалив ухвалив ініційоване Мінекономрозвитку рішення про застосування спеціального мита на всі товари походженням з Російської Федерації.

Виняток становить чутливий імпорт – вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Відтак, з 1 серпня 2019 року під час ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації, незалежно від інших видів мита, запроваджується спеціальне мито у відсотках до митної вартості товарів за визначеними ставками.

Сплачене спеціальне мито буде акумулюватися у спеціальному фонді Державного бюджету та використовуватиметься для фінансування заходів з імпортозаміщення.

Окрім того, прийнято рішення, яким Україна вводить ембарго на російський цемент та фанеру.

Відтепер до ввезення на територію України заборонені портландцемент, глиноземний цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів, а також фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з шаруватої деревини.