Урегульовано порядок підготовки та оновлення планів безперервної діяльності, відновлення та фінансування страховика

1 хв читати

Національний банк затвердив Положення про порядок підготовки та оновлення плану безперервної діяльності, плану відновлення діяльності та плану фінансування страховика (далі – Положення) з метою забезпечення безперервного виконання страховиками ключових функцій і підвищення їх фінансової стійкості.

Положення, зокрема, визначає:

  • порядок підготовки та оновлення плану безперервної діяльності, плану відновлення діяльності та плану фінансування страховика;
  • вимоги до структури та змісту таких планів;
  • порядок та умови погодження або відхилення Національним банком плану відновлення діяльності, плану фінансування страховика;
  • порядок та строки подання до Національного банку звітів про виконання плану відновлення діяльності, плану фінансування, а також перелік інформації, яка включається до таких звітів.

Положення затверджене постановою Правління Національного банку України від 21 червня 2024 року №74, яка набирає чинності з 26 червня 2024 року.

Страховики повинні затвердити план безперервної діяльності страховика, план відновлення діяльності страховика та план фінансування страховика відповідно до умов, визначених у Положенні, протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою.

Без автора