понеділок, 18 лютого 2019
  • Київ 0:16
  • Нью-Йорк 17:16
  • Лондон 22:16
  • Токіо 7:16
  • Москва 1:16

Уряд дозволив обмінювати паспорт-книжечку на ID-карту

11 Жовтня 2018

Кабінетом міністрів внесено зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України.

Відтак, з 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Нагадаємо, що поки що нові паспорти-картки видаються лише у разі втрати або викрадення старого паспорта, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше.

Зверніть увагу – обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена. Всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Читайте також: Верховний Суд дозволив оформити паспорт-книжечку замість ID-карти