Уряд реформує систему державного резерву

1 хв читати

Кабінет Міністрів ухвалив низку постанов щодо реформування системи державного резерву. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду в Миколаєві 26 вересня.

«Вже ухвалено новий профільний закон, який передбачає докорінну зміну підходів у цій сфері. В основі змін лежать принципи підконтрольності, прозорості та ефективності», — зазначив Денис Шмигаль.

Згідно з прийнятими рішеннями, розмежовуються поняття державного матеріального та державного мобілізаційного резервів, запроваджуються інститути резервування та відповідального зберігання, створюється єдиний реєстр держрезервів.

«Уряд ліквідує старе Держагентство резерву та створює нове Державне агентство з управління резервами України з чітко виписаними повноваженнями», — повідомив Прем’єр-міністр і додав, що координуватиме роботу даної установи Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Також урядовими рішеннями змінено номенклатуру державних резервів, норми їх накопичення, в тому числі рівень незнижувальних запасів.

Крім того, на засіданні Кабінет Міністрів затвердив порядок ведення Єдиного реєстру держрезерву. Цей інструмент, за словами Прем’єр-міністра, посилить контроль та відповідальність.

Без автора