вівторок, 21 серпня 2018
  • Київ 22:34
  • Нью-Йорк 15:34
  • Лондон 20:34
  • Токіо 4:34
  • Москва 22:34

Уряд вдосконалив порядок надання окремих видів соцдопомоги та спростив процедуру для громадян

26 Липня 2018

Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України, таким чином чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю приведено у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейській стандартів у цій сфері.

Крім того, передбачено спрощення процедури призначення державних допомог для громадян за фактичним місцем проживання.

Так, якщо раніше при зверненні за призначенням допомоги за місцем фактичного проживання, яке відмінне від зареєстрованого місця проживання, заявник мав надати довідку органу соціального захисту населення про неотримання зазначеної допомоги за місцем реєстрації, то відтепер, завдяки спрощенню механізму отримання допомоги, громадяни позбавлені необхідності збирати довідки.

Разом із тим, з метою цільового використання бюджетних коштів органи соціального захисту населення за допомогою інформаційних систем зможуть отримувати інформацію щодо неотримання заявниками державних допомог в різних регіонах України.