понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:02
  • Нью-Йорк 3:02
  • Лондон 8:02
  • Токіо 17:02
  • Москва 11:02

В 2020 році юрособи повинні оновити інформацію про бенефіціарів

13 Лютого 2020

28 квітня 2020 року набере чинності Закон України № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Згідно Закону, всі раніше зареєстровані юрособи зобов’язані подати держреєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності протягом 3 місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Закон також зобов’язує підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти держреєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення.

За неподання або несвоєчасне подання держреєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи або про його відсутність, або документів для підтвердження таких відомостей, передбачено штраф на керівника юрособи або особу, уповноважену діяти від імені юрособи (виконавчого органу), – від 1 000 до 3 000 НМДГ (17 000 – 51 000 грн).