понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 21:54
  • Нью-Йорк 14:54
  • Лондон 19:54
  • Токіо 4:54
  • Москва 22:54

В Україні планується впровадити смарт-митницю

11 Вересня 2018

Українська митниця має бути швидкою, ефективною, економічною, з розумними та простими рішеннями для якісного обслуговування громадян та бізнесу. Про це заявив в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

«Ми хочемо в нашій країні побудувати смарт-митницю, яка вже працює в багатьох країнах. Це велика комплексна задача, яка потребує підтримки з боку суспільства, бізнесу та влади. Я б дуже хотів, щоб ми об`єднались, адже легальний бізнес зацікавлений у цьому в першу чергу», – наголосив чиновник.

За його словами, в ДФС робота митниці зміцнюється крок за кроком: відчутний результат у вигляді  додаткових надходжень до бюджету дає боротьба з контрабандою; результативними є заходи щодо упередження ввезення товарів подрібненими партіями; розвиваються онлайн-сервіси і спрощується  процедура митного оформлення.

Нагадаємо, що 6 вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

«Єдине вікно» – це механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших заінтересованих осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами й організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій стосовно переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, який забезпечує можливість одноразового подання документів та/або відомостей в електронному вигляді через єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».