п'ятниця, 15 листопада 2019
  • Київ 19:57
  • Нью-Йорк 12:57
  • Лондон 17:57
  • Токіо 2:57
  • Москва 20:57

В Україні утворять 16 регіональних митниць та 2 спецоргани

7 Жовтня 2019

У межах реформування системи органів Державної митної служби буде утворено 16 регіональних митниць та два спеціалізованих органи:

Азовська митниця Держмитслужби
Буковинська митниця Держмитслужби
Волинська митниця Держмитслужби
Галицька митниця Держмитслужби
Дніпровська митниця Держмитслужби
Енергетична митниця Держмитслужби
Закарпатська митниця Держмитслужби
Київська митниця Держмитслужби
Координаційно-моніторингова митниця Держмитслужби
Одеська митниця Держмитслужби
Північна митниця Держмитслужби
Подільська митниця Держмитслужби
Поліська митниця Держмитслужби
Слобожанська митниця Держмитслужби
Східна митниця Держмитслужби
Чорноморська митниця Держмитслужби
Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби
Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби

Про це йдеться в постанові уряду від 02.10.2019 року № 858. Передбачається реорганізація територіальних органів Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної митної служби.

Очікуваний результат — оптимізація штатної чисельності митниць, вивільнення додаткових штатних одиниць для кадрового посилення функціональних підрозділів, які безпосередньо здійснюють митний контроль та митне оформлення товарів і транспортних засобів.

Територіальні органи ДФС, які реорганізуються, продовжуватимуть здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам ДМС.