понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 22:26
  • Нью-Йорк 15:26
  • Лондон 20:26
  • Токіо 5:26
  • Москва 23:26

В Україні запровадять реальний облік викидів парникових газів

1 Листопада 2018

Уряд схвалив та внесе до парламенту розроблений Мінприроди законопроект «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів».

Законопроект пропонує серйозні зміни, оскільки раніше розрахунок викидів парникових газів в Україні проводився без використання єдиної методики, яка б показувала реальні дані щодо цих викидів.

Йдеться у першу чергу про діяльність великих енергетичних та промислових підприємств, які повинні будуть використовувати єдину методику розрахунку викидів СО2, подавати плани моніторингу та звіти про їх виконання.

Повідомляється, що документ пройшов попереднє обговорення із представниками провідних промислових підприємств, бізнес-асоціацій, на види діяльності яких може потенційно поширюватися дія закону.

Також законом передбачено запровадження нового інституту верифікаторів, які перевірятимуть правильність наданої підприємствами інформації.