п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 21:35
  • Нью-Йорк 14:35
  • Лондон 19:35
  • Токіо 4:35
  • Москва 22:35

Вдосконалено систему навчання працівників правилам пожежної безпеки

2 Серпня 2018

Кабінет міністрів України постановою від 26 липня 2018 р. № 592 вніс зміни до Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Дане рішення вдосконалює систему організації та основних видів і форм навчання посадових осіб та працівників, підвищення їх рівня знань і обізнаності щодо забезпечення пожежної безпеки.

Пункт 16 Порядку викладено у новій редакції, згідно якої особи у разі прийняття на роботу та працівники щороку за місцем роботи проходять інструктаж з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (один раз на 3 роки) проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.

Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, мають попередньо пройти спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, один раз на рік проходять перевірку знань нормативних актів з пожежної безпеки.

Програми проведення інструктажів (вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий), програми навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки та програми спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) затверджуються керівниками підприємств, установ та організацій. Порядок затвердження таких програм, організації та контролю їх виконання визначається МВС.