Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 20 травня 2018
  • Київ 14:42
  • Нью-Йорк 7:42
  • Лондон 12:42
  • Токіо 20:42
  • Москва 14:42

Відновлювальній енергетиці бути! ВРУ прийняла за основу законопроект направлений на збільшення інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлювальної енергетики

27 Квітня 2018

Верховна Рада України розглянула поданий 20.03. 2018 року проект Закону України 2351-VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлювальної енергетики, та прийняла його за основу.

Автори проекту, суб’єкти законодавчої ініціативи, народні депутати України Андрієвський Д.Й., Гальченко А.В., Сташук В.Ф., Шинькович А.В., Рябчин О.М., Писаренко В.В., Єфімов М.В. та Мартовицький А.В.

Законопроект розроблений з метою вдосконалення законодавства щодо зняття адміністративних бар’єрів та підвищення інвестиційної привабливості галузі виробництва енергії з відновлювальних  джерел, забезпечення принципів будівельного законодавства, якісного взаємоузгодження державних, громадських та приватних інтересів під час планування і забудови територій, забезпечення правового регулювання комплексного розміщення об’єктів промисловості.

Законопроектом пропонується внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», щодо уточнення положень законодавства України з регулювання містобудівної діяльності в цілях уникнення корупційних чинників, адміністративних бар’єрів та забезпечення інвестиційної привабливості будівельних процесів під час  створення, розвитку,  модернізації об’єктів відновлювальної енергетики.

Постановою Верховної Ради України від 05.04.2018 № 2394-VIII зобов’язано Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.