п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 21:04
  • Нью-Йорк 14:04
  • Лондон 19:04
  • Токіо 4:04
  • Москва 22:04

Віднині патрульна поліція використовуватиме TruCam для вимірювання швидкості

8 Жовтня 2018

З 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації  ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські починають використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Патрульна поліція буде використовувати TruCam виключно на ділянках автодоріг з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаним з перевищенням швидкості, – як у містах так і на дорогах міжнародного значення.

Також обов’язково на дорогах мають бути встановлені дорожні знаки, що повідомляють про фото- та відеофіксування порушень.

В місцях фіксації порушень швидкісного режиму також  будуть знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору в обов’язковому порядку.

Інформація щодо ділянок доріг, де зареєстровано найбільшу кількість ДТП у зв’язку з перевищенням водіями транспортних засобів швидкості руху та місць використання приладів TruCam буде висвітлена на офіційних сайтах НПУ та ДПП, а також на офіційних сторінках Facebook.

Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати TruCam у пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

З метою запобігання зловживань та корупційних ризиків, портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних.

Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції  буде контролювати кількість складаних адміністративних матеріалів та кількість збережених відео.

Портативний пристрій вимірювання швидкості транспортних засобів TruCam  виробництва США  отримав відповідний експертний висновок Державної служби зв’язку та інформації України, який дійсний до 2021 року. TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду.  Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.