середа, 19 червень 2019
  • Київ 4:29
  • Нью-Йорк 21:29
  • Лондон 2:29
  • Токіо 10:29
  • Москва 4:29

Відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки можуть посилити

12 Березня 2019

Народні депутати пропонують збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 510 гривень.

Відповідні зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення запропоновані законопроектом № 10131 у зв’язку зі значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Необхідність прийняття законопроекту обумовлена високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмується не менше 35 тисяч. За цими показниками аварійності та наслідками ДТП Україна є одним із лідерів поміж європейськими країнами.