Внесено зміни до Порядку списання обʼєктів державної власності

post-img

1 хв читати

Урядом внесено зміни до постанови КМУ від 08.11.2007 № 1314 «Про затвердження Порядку списання обʼєктів державної власності».

Встановлено, що на період воєнного стану зупиняється дія абзаців шостого-восьмого пункту 4 Порядку – у разі, коли інформація, що підлягає оприлюдненню, стосується обʼєктів критичної інфраструктури, крім обʼєктів критичної інфраструктури, визначених у пункті 9 переліку секторів критичної інфраструктури (транспорт і пошта).

Зазначеними абзацами визначено, що субʼєкти господарювання, на балансі яких перебуває майно, первісна (переоцінена) вартість яких становить більш як 50 тис. гривень та яке не використовується, у тому числі морально застаріле та фізично зношене, подають щомісяця до 10 числа інформацію про таке майно субʼєктам управління.

Субʼєкт управління з метою ефективного використання та безоплатної передачі такого майна іншим субʼєктам господарювання, що належать до сфери його управління, або іншим субʼєктам управління, оприлюднює отриману інформацію на власному офіційному веб-сайті.

Відсутність протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення інформації стосовно морально застарілого та фізично зношеного майна пропозицій щодо його передачі може використовуватися під час здійснення списання такого майна як підтвердження неможливості його безоплатної передачі в установленому порядку.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua