Внесено зміни щодо зупинення реєстрації ПН/РК та розгляду скарги на відмову реєстрації

1 хв читати

КМУ вніс зміни до:
– Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;
– Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Новації стосуються неврахування таблиці даних платника ПДВ, відповідності платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку.

Зміни внесено на виконання абзацу другого пункту 5 розділу ІІ Закону № 3603-ІХ щодо забезпечення комунікації платника ПДВ або його представника з комісією з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН без особистої присутності із застосуванням засобів відеозв’язку – для реалізації можливості заслуховування позиції платника податків або його представника під час оскарження рішень комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування територіальних органів ДПС.

Порядки доповнено новими положеннями щодо повноважень комісії центрального рівня та внесено зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua