Уряд прийняв зміни для впорядкування мережі автостанцій

1 хв читати

Урядом внесено зміни до постанов КМУ від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» і від 11.02.2015 № 103 «Про затвердження Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті».

Мета – створення ефективного та прозорого механізму впорядкування існуючої мережі автостанцій.

Змінами встановлено, що власником автостанції є субʼєкт господарювання, який здійснює надання послуг автостанції та якому належать на праві власності споруди або комплекс будівель, споруд (їх частин), стоянок та під’їздів для прийняття, відправлення, управління рухом автобусів та обслуговування пасажирів, або який має на них інші речові права.

Врегульовано питання механізму відкриття та закриття автостанції, визначено основні вимоги до порядку включення відомостей про автостанцію до Переліку автостанцій тощо.

Переліком автостанцій є відомості про автостанції та їх власників, які функціонують (надають послуги) у відповідності до вимог законодавства для забезпечення прийняття, відправлення, управління рухом автобусів та обслуговування пасажирів на автобусних маршрутах.

Укртрансбезпека відповідно до покладених на неї завдань вестиме перелік автостанцій та розміщуватиме його на своєму офіційному вебсайті.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua