п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 5:43
  • Нью-Йорк 22:43
  • Лондон 3:43
  • Токіо 11:43
  • Москва 5:43

Врегульовано механізм фінансування компенсацій роботодавцям за працевлаштування осіб з інвалідністю

15 Квітня 2019

Уряд прийняв постанову, якою врегулював механізм фінансування заходів сприяння зайнятості осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду соціального захисту людей з інвалідністю.

Зокрема, визначено, що суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю можуть використовуватись для фінансування компенсацій роботодавцям витрат:

  • єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних громадян з інвалідністю, у тому числі тих, які є недостатньо конкурентоспроможними на ринку праці;
  • на оплату праці за працевлаштованих безробітних внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (але не вище від середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць);
  • на перепідготовку та підвищення кваліфікації працевлаштованих безробітних внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.