Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 20 травня 2018
  • Київ 14:52
  • Нью-Йорк 7:52
  • Лондон 12:52
  • Токіо 20:52
  • Москва 14:52

ВРУ внесла зміни до деяких законів щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв

25 Квітня 2018

20 березня 2018 року Верховна рада прийняла Проект Закону№ 2360-VIII  «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв». Законом вносяться зміни та доповнення до:

Закону України «Про виноград та виноградне вино».

Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Зміни в законах України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв» повинні:

  • стимулювати малі виробництва виноробної продукції – суб’єктів господарювання, які здійснюють за повним технологічним циклом без додавання спирту;
  • виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10000 декалітрів на рік;
  • з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.

Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» доповнено ст. 2-2, яка визначає вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції.

Кабінет міністрів України повинен протягом двох місяців:

  • розробити форму та порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції;
  • привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
  • забезпечити перегляд і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.