вівторок, 26 березня 2019
  • Київ 20:54
  • Нью-Йорк 14:54
  • Лондон 18:54
  • Токіо 3:54
  • Москва 21:54

Виборцям пропонують голосувати по Інтернету або поштою

11 Березня 2019

В парламенті зареєстровано законопроект № 10129 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення виборчих прав громадян України шляхом запровадження на виборах голосування поштою та інтернет-голосування».

Законопроектом перебачено, що громадянин України, який має право голосу, може проголосувати на виборах шляхом інтернет-голосування або шляхом голосування поштою, які є додатковими способами голосування.

Для цього громадянин повинен особисто звернутись до органу ведення Державного реєстру виборців із письмовою заявою про голосування поштою або подати електронну заяву за 30 днів до дня голосування на виборах.

Згідно з положеннями проекта, голосування на дільницях та інтернет-голосування проводиться в день голосування з 8 години до 20 години, без перерви. На закордонних виборчих дільницях голосування проводиться за місцевим часом країни, де утворені ці дільниці. Голосування поштою проводиться протягом 10 днів до дня голосування.

Проектом також передбачається заборонити голосування поштою або шляхом інтернет-голосування з території держави-агресора (Російської Федерації).