п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 21:03
  • Нью-Йорк 14:03
  • Лондон 19:03
  • Токіо 4:03
  • Москва 22:03

Визначено порядок затримання та зберігання неправильно запаркованих авто

3 Грудня 2018

Постановою Кабміну від 14.11.2018 № 990 (діє з 29.11.2018) затверджено Порядок тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання.

Документом визначено процедуру тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів, зберігання таких транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, а також їх повернення.

Тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку здійснюється інспектором з паркування в разі вчинення водієм порушення, передбаченого ч. 3 ст. 122 КпАП (порушення правил зупинки, стоянки в межах відповідного населеного пункту), ч. 1 ст. 152-1 КпАП, у випадках, коли розміщення транспортного засобу є таким, що суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, а також у разі вчинення порушення, передбаченого ч. 2 ст. 152-1 КаАП.