понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 1:49
  • Нью-Йорк 18:49
  • Лондон 23:49
  • Токіо 7:49
  • Москва 1:49

Як отримати ліцензію на право виробництва, зберігання та реалізацію пального?

14 Травня 2019

З 01 липня 2019 запроваджується ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним (відповідно до змін передбачених Законом №2628 до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»).

Офіс великих платників нагадує, що всім суб’єктам, незалежно від форми власності, які планують здійснювати господарську діяльність з виробництва, зберігання, оптової чи роздрібної торгівлі палива потрібно отримати ліцензію.

Ліцензії видаються терміном на 5 років за заявою суб’єктів господарювання, до якої додається пакет документів (завірені копії засновницьких документів, договору з акредитованою відповідно до законодавства лабораторією, документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, тощо).

Копії таких документів не подаються при наявності у відкритих державних реєстрах, якщо реквізити таких документів та назви відповідних реєстрів зазначені в заяві на видачу ліцензії на право виробництва пального.

Якщо зазначені документи видані (оформлені) іншій особі, а не заявнику, такий заявник додатково подає документи, що підтверджують його право на використання відповідного об’єкта.

Відповідальність за достовірність даних у документах, поданих разом із заявою, несе заявник.

Повний перелік документів для отримання ліцензії:

виробництво пального

зберігання, оптова чи роздрібна торгівля пальним