неділя, 16 червень 2019
  • Київ 7:36
  • Нью-Йорк 0:36
  • Лондон 5:36
  • Токіо 13:36
  • Москва 7:36

Як підприємцю сплачувати податок на нерухомість за нежитлове приміщення?

11 Червня 2019

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, установлених законом (п. 1 ст. 320 Цивільного кодексу України).

Суб’єктами права приватної власності є фізичні та юридичні особи.

Фізичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати (ст. 325 Цивільного кодексу України).

Оскільки Податковим кодексом не визначено такого платника, як фізична особа – підприємець, то фізична особа – власник об’єктів житлової та нежитлової нерухомості сплачує податок на нерухомість за нормами, передбаченими для фізичних осіб.

Порядок справляння податку на нерухоме майно  визначено ст. 266 Податкового кодексу.

Про це розповіло Головне управління ДФС у Запорізькій області.