п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 5:26
  • Нью-Йорк 22:26
  • Лондон 3:26
  • Токіо 11:26
  • Москва 5:26

Як юрособі-нерезиденту відкрити рахунок в банку України?

12 Квітня 2019

Юридичні особи – нерезиденти набули права відкривати рахунки в банках України відповідно до положень Закону № 2418-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій» та Закону № 2473-VІІІ «Про валюту і валютні операції», які набули чинності 07.02.2019.

Офіс великих платників податків ДФС роз’яснив, що взяття на облік іноземної компанії, організації, яка планує відкрити рахунок в банку або іншій фінансовій установі України та яка не має майнових прав на нерухомість та землю в Україні, здійснюється у контролюючому органі за місцезнаходженням банку або іншої фінансової установи на підставі поданих до такого органу документів.

Під час взяття на облік в контролюючому органі, іноземній компанії присвоюється реєстраційний (обліковий) номер та видається довідка про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, за формою № 34-ОПП, у якій після рядка «(найменування та код контролюючого органу)» зазначається «як іноземна компанія, що планує відкрити рахунок в банку».

Банк відкриває рахунки юридичним особам – нерезидентам та представництвам юридичних осіб – нерезидентів в Україні за умови подання копії документу про взяття їх на облік у контролюючих органах.

Крім того, банк зобов’язаний надіслати повідомлення до відповідного контролюючого органу про відкриття рахунку платника податків клієнта банку та проводити видаткові операції за рахунком такого клієнта в порядку, визначеному ст. 69 Податкового кодексу України.