субота, 24 серпня 2019
  • Київ 16:54
  • Нью-Йорк 9:54
  • Лондон 14:54
  • Токіо 22:54
  • Москва 16:54

Як звітувати підприємцям у разі ліквідації?

6 Червня 2019

Податківці вказали, що норми ПКУ не передбачають подачу ліквідаційної звітності для ФОП-спрощенців.

Про це йдеться у роз’ясненні з категорії 135.02 розділу “Запитання – відповіді з Бази знань” ЗІР.

ФОП, щодо яких до ЄДР внесли запис про припинення підприємницької діяльності, подають податкові декларації платника ЄП – ФОП востаннє за звітний квартал, в якому провели держреєстрацію припинення підприємницької діяльності. Таку звітність потрібно скласти наростаючим підсумком з початку року та подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

ФОП – загальносистемники, щодо яких до ЄДР внесли запис про припинення підприємницької діяльності, подають ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи щодо отриманих доходів на загальній системі. Роблять вони це востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового звітного періоду до останнього дня календарного місяця, в якому провели держреєстрацію припинення підприємницької діяльності. Відзвітувати потрібно протягом 30 календарних днів з дня проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Ліквідаційну податкову декларацію про майновий стан і доходи та останню податкову декларацію платника ЄП – ФОП:

а) подає особисто платник податків або уповноважена на це особа;

б) надсилає платник податків поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) надсилає платник податків засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів № 851-IV та № 2155-VIII.