понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 11:29
  • Нью-Йорк 4:29
  • Лондон 9:29
  • Токіо 18:29
  • Москва 12:29

Який термін зберігання у платника електронної звітності з ЄСВ?

21 Січня 2020

Строк зберігання електронних документів на електронних носіях інформації повинен бути не меншим від строку, встановленого законодавством для відповідних документів на папері. Про це говориться у Законі «Про електронні документи та електронний документообіг».

Разом з тим статтею 8 Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» передбачено, що на власника або уповноважений орган (посадову особу), який здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів, покладено відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документі та звітності протягом встановленого терміну, але не менше 3-х років.

Перелік типових документів із зазначенням строків зберігання документів затверджений наказом Міністерства юстиції від 12.04.2012 № 578/5.

Відповідно до ст. 678 п. 7.1 глави 7 розділу І Переліку, строк зберігання відомостей про застраховану особу, що підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (з 2011 року – Звіт про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованих страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (персоніфікований облік)) становить 75 років.

Про це нагадало Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Теги: