п'ятниця, 18 січня 2019
  • Київ 3:28
  • Нью-Йорк 20:28
  • Лондон 1:28
  • Токіо 10:28
  • Москва 4:28

Юридичні особи-нерезиденти зможуть відкривати рахунки у банках України

8 Січня 2019

Юридичні особи-нерезиденти зможуть відкривати рахунки у банках України. Така можливість передбачена законами України “Про валюту і валютні операції” (набере чинності 7 лютого 2019 року) та “Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій”.

Згідно з нормами вищезазначених законів, ринок банківських послуг України відкривається для нових суб’єктів – юридичних осіб-нерезидентів, яким надано право відкривати рахунки в банках України та здійснювати через такі рахунки валютні операції.

Законом про валюту нерезидентам гарантуються усі права, якими сьогодні користуються резиденти у сфері здійснення валютних операцій.

На виконання цих законів Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.

Проектом пропонується викласти у новій редакції та змінити назву Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах.

Оновлений документ доповниться порядком:
– відкриття поточних/вкладних (депозитних) рахунків та рахунків умовного зберігання (ескроу) юридичним особам-нерезидентам;
– відкриття і закриття кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів;
– відкриття поточних рахунків управителю за договором управління майном.

Крім того, проект визначатиме особливості здійснення окремих операцій клієнтами банків.