З 17 липня нові правила перетину кордону: без яких документів чоловіків не випустять з України

post-img

2 хв читати

З 17 липня перетин кордону для чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років можливий лише за наявності військово-облікових документів.

Про це, як пише Прямий, в ефірі телемарафону нагадав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“З 00:00 цієї ночі, в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі віком 18-60”, – розповів він.

Разом з цим чоловік повинен пред’явити паспорт.

За словами Демченка, у разі відсутності такого документа чоловіку відмовлять у перетині кордону.

Представник Держприкордонслужби уточнив, що документи можна надати у будь-якому форматі: у вигляді книжечки або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, це може бути документ в електронній формі – в “Резерві+” має бути згенерований QR-код, щоб прикордонники могли зчитати його.

Крім того, у прикордонників є ще одна підстава для того, що заборонити виїзд — якщо чоловік перебуває у розшуку ТЦК. У такому разі викликають поліцію задля проведення затримання.

А ось громадянам, які мають відстрочку від мобілізації в Україні під час перетину кордону слід мати при собі військово-обліковий документ, у якому зазначено про право на відстрочку або ідеться про зняття з військового обліку через стан здоров’я. Або ж інформація про відстрочку або виключення може бути в іншому документі — у спеціальній довідці, яку оформили згідно з Додатком 6 порядку призову громадян.

Без автора