З 6 вересня замовник самостійно перевірятиме інформацію про перебування суб’єкта у процедурі банкрутства

2 хв читати

Міністерство юстиції України повідомляє, що з 06 вересня 2024 року надається доступ до відкритої частини спеціалізованої сторінки, за допомогою якої забезпечується доступ суб’єктам загального доступу до інформації про боржників, що міститься у Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

Сформувати інформаційну довідку про перебування суб’єкта у процедурі банкрутства (неплатоспроможності) можна буде за посиланням на відкритій частині спеціалізованої сторінки «Інформаційна довідка по справах про банкрутство» – https://asbn.minjust.gov.ua/ 

Таким чином, починаючи з 06 вересня 2024 року  інформація про боржників, яка міститься в Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), надаватиметься в електронній формі за електронним запитом з можливістю пошуку та перегляду відомостей у вигляді інформаційної довідки про перебування суб’єкта у процедурі банкрутства (неплатоспроможності), а також отримання такої Інформаційної довідки з можливістю збереження та роздрукування, у порядку, визначеному розділом IV Порядку функціонування автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність» (затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18 лютого 2020 р. № 594).

Надання відомостей з Єдиного реєстру боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), міжрегіональними управліннями Міністерства юстиції України або Міністерством юстиції України у формі інформаційних листів за відповідним запитом (письмовим або електронним) з 06 вересня 2024 року здійснюватися не буде (за виключенням настання обставин, визначених в абзаці першому пункту 13 розділу II вищезгаданого Порядку).

Інформаційна довідка формується автоматично програмними засобами спеціалізованої сторінки та надається у день здійснення електронного запиту за вказаними параметрами пошуку, за винятком випадків наявності технічних підстав, що унеможливлюють роботу відповідної підсистеми.

Обов’язковим атрибутом Інформаційної довідки є QR-код, який містить посилання на документ.

Інформаційна довідка надається безоплатно.

Відомості в Інформаційній довідці є актуальними на дату її формування.

Доступ до відкритої частини спеціалізованої сторінки для формування та перегляду Інформаційної довідки забезпечується за умови автентифікації та авторизації запитувача на вебпорталі електронних сервісів з питань банкрутства (неплатоспроможності).

Зверніть увагу! Інформація щодо боржників – фізичних осіб-підприємців в Єдиному реєстрі боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), може обліковуватись як за номером запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації, так і за номером облікової картки платника податків такої особи.

У зв’язку з цим, для отримання повної інформації про наявність чи відсутність запису про перебування фізичної особи-підприємця у процедурі банкрутства (неплатоспроможності), МЮ рекомендує формувати Інформаційні довідки за обома параметрами: за номером запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації, а також за реєстраційним номером облікової картки платника податків.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua