понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:12
  • Нью-Йорк 3:12
  • Лондон 8:12
  • Токіо 17:12
  • Москва 11:12

З лютого діятиме новий порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування

24 Січня 2020

З 1 лютого 2020 року діятиме новий Порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165

Порядком, зокрема, визначені:

– Критерії ризиковості платника ПДВ;

– Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ;

– Критерії  ризиковості здійснення операцій;

– форма Рішення про відповідність/невідповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку;

– Таблиця даних платника ПДВ;

– форма Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника ПДВ);

– форма Рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ.

Також постановою затверджено Порядок розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування. Це надає платникам податків можливість адміністративного оскарження всіх рішень про відмову реєстрації податкової накладної, що сприятиме прискоренню врегулювання досудових спорів.