субота, 14 грудня 2019
  • Київ 1:30
  • Нью-Йорк 18:30
  • Лондон 23:30
  • Токіо 8:30
  • Москва 2:30

З якого віку можна стати підприємцем?

25 Листопада 2019

Повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла 16 років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю (частина третя ст. 35 Цивільного кодексу України).

За наявності письмової згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальника або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець.

У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.

Повна цивільна дієздатність, надана фізичній особі, поширюється на усі цивільні права та обов’язки (частина четверта ст. 35 ЦКУ).

Про це нагадало Головне управління ДПС у Рівненській області.