За невиконання рішення суду за позовом Портнова майно і рахунки журналістки “Бізнес-цензору” арештували

2 хв читати

Державна виконавча служба наклала арешт на рухоме й нерухоме майно, а також на банківські рахунки журналістки видання «Бізнес-цензор» Ольги Прокопишиної.

Про це вказано у постановах ДВС Дарницького району Києва, повідомляють «Українські новини».

«Накласти арешт на все рухоме та нерухоме майно, що належить боржнику Прокопишиній Ользі Ярославівні», — сказано у постанові держвиконавці Юлії Ушенко.

Іншою постановою вона ж наклала арешт на рахунки журналістки у 20 українських банках «у межах суми звернення стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів, яка становить 21726 грн.».

Активи журналістки були заарештовані у звʼязку з невиконанням рішення Дарницького районного суду м.Києва за позовом юриста Андрія Портнова, яке набуло законної сили. Суд визнав інформацію, яку поширили журналсіти, недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію А.Портнова.

Суд зобов’язав протягом 5 днів з моменту набрання рішенням законної сили спростувати поширену публікацію шляхом розміщення на головній сторінці «Бізнес.Цензор» вступної та резолютивної частини рішення суду у цій справі під заголовком «Спростування». Також суд вирішив стягнути з Юрія Віннічука та Ольги Прокопишин на користь А.Портнова судові витрати у розмірі по 19506 грн. з кожного.

Оскільки рішення не було виконано добровільно, держвиконавець розпочав провадження з примусового виконання.

Без автора