понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 21:53
  • Нью-Йорк 14:53
  • Лондон 19:53
  • Токіо 4:53
  • Москва 22:53

Законопроект про інформацію для споживачів харчових продуктів прийнято за основу

12 Липня 2018

Народні депутати прийняли за основу законопроект № 8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», яким пропонується встановити правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян та задоволення  їх соціальних та економічних інтересів.

Проектом передбачається визначити:
– зміст основних термінів, які використовуються у цій сфері;
– загальні вимоги до інформації про харчові продукти (яка інформація є обов’язковою для надання, а яка надається у добровільному порядку);
– обов’язки операторів ринку харчових продуктів;
– порядок розміщення і представлення інформації про харчові продукти;
– особливості маркування та державного контролю і т.д.

Окрім того, зміни заплановано внести до законів «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про безпечність та гігієну кормів».

Законопроект містить 12 додатків, у яких пропонується визначити, зокрема, харчові продукти, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість; значення та позначення інгредієнтів тощо.

Читайте також:
Прийнято закон про виробництво та обіг органічної продукції

Депутати хочуть поліпшити інформування споживачів щодо харчових продуктів
Контроль якості харчових продуктів по-новому: що варто знати виробникам