середа, 19 червень 2019
  • Київ 4:17
  • Нью-Йорк 21:17
  • Лондон 2:17
  • Токіо 10:17
  • Москва 4:17

Заплановані додаткові виплати для багатодітних сімей

14 Березня 2019

В уряді заявили, що одним із стратегічних напрямків діяльності є підтримка сімей з дітьми та збільшення народжуваності в Україні. До вже існуюсих програм – «Пакунок малюка» та «Муніципальна няня» –  додадуть низку нових ініціатив, спрямованих на підтримку сімей, де виховують 3-х та більше дітей.

Нові ініціативи передбачатимуть, зокрема, запровадження додаткової фінансової підтримки – з метою створення належних умов виховання. Право на отримання допомоги можуть отримати всі багатодітні сім’ї вже з квітня поточного року.

Новий вид соціальних виплат – допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, – пропонується встановити  з 1 квітня 2019 року з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях. Кожна багатодітна сім’я отримає на третю, четверту, п’яту та наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років.

З урахуванням розміру прожиткового мінімуму середньомісячний розмір виплати складатиме:
з 1 квітня 2019 року – 1626 гривень;
з 1 липня 2019 року – 1699 гривень;
з 1 грудня 2019 року – 1779 гривень.

Щомісячна державна допомога призначатиметься та виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів.