Запрацював публічний дашборд ЄРДР: що дає цифровізація даних про кримінальні справи проти бізнесу?

1 хв читати

Запрацював дашборд кримінальних правопорушень, які стосуються бізнесу, з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Над ним працювали Офіс Генпрокурора спільно з Мінцифри та консультаційною підтримкою Ради з питань підприємництва в умовах воєнного стану.

Дашборд ЄРДР — це аналітичний модуль, що цифровізує дані прокуратури й судів щодо кримінальних правопорушень, які стосуються бізнесу в Україні. Він містить дані про статистику розслідувань та розгляду в судах справ у зручному для аналізу й сприйняття форматі. Також має фільтри за конкретною статтею або періодом, а також окремо за органами, які розслідують справи.

Раніше інформація зберігалася в десятках таблиць, деякі могли бути закритими.

Що дає цифровізація контролю правопорушень бізнесу?

Дашбордом може скористатися будь-який громадянин чи інституція. З одного боку, він дає змогу Офісу Генпрокурора бачити більш чітку картину стану справ у сфері економічних злочинів в Україні. 3 іншого — допомагає зробити більш прозорою діяльність правоохоронців, мінімізувати людський фактор, прискорити обмін даними, а також зменшити ризики втрати даних та маніпулювання ними.

Підприємці, керівництво держави та громадськість зможуть у зручному форматі ознайомитися з аналітичними даними й статистикою по роботі правоохоронців з економічними злочина

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua