Запроваджено новий реєстр платників акцизного податку з реалізації пального та етилового спирту

З 1 травня 2019 року в Україні запроваджено реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, засобами якого буде здійснюватися реєстрація платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового – розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних.

Платники акцизного податку зобов’язані з 1 травня 2019 року до 1 червня 2019 року зареєструвати в Системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового (СЕАРГ і СЕ) всі акцизні склади, розпорядниками яких платники податків будуть станом на 1 липня 2019 роки.

Суб’єкти господарювання, які будуть відповідати визначенню платників акцизного податку з 1 липня 2019 року, зобов’язані до 1 липня 2019 зареєструватися платниками акцизного податку та зареєструвати в СЕАРП і СЕ все акцизні склади, розпорядниками яких платники податків будуть за станом на 1 липня 2019 року.

Втім, Кабміном досі не затверджено порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового та реєстрації платників податків – розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. У Міністерством юстиції не зареєстровані форма акта проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового та форма заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів.