Food-бізнес отримав антивірусні рекомендації для виробництва

Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу було розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Методичні рекомендації містять:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми і шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%;
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора  потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.

З документом можно ознайомитися за посиланням  https://bit.ly/3c9oi4F