Генеральним прокурором призначено Ірину Венедіктову

Парламент 17 березня дав згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду Генерального прокурора.

Таким чином, вперше в історії незалежної України Генпрокурором стала жінка.

Під час виступу у Верховній Раді вона пообіцяла прокурорам відновити потужну державну інституцію і будувати роботу прокуратури у відповідності до міжнародних стандартів.

В свою чергу, Президент Володимир Зеленський, виступаючи перед нардепами із пропозицією про призначення Ірини Венедиктової главою Офісу генпрокурора, зазначив: «Ірина Валентинівна – відомий юрист, доктор юридичних наук, в минулому народний депутат, зараз виконує обов’язки керівника ДБР. Переконаний, що професійні і моральні якості кандидата дадуть можливість забезпечити стабільну і злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції та ефективне розслідування гучних кримінальних справ».

Ірина Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року в місті Харкові. Закінчила з відзнакою Харківський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». Із серпня по грудень 2019 року обіймала посаду голови Комітету ВР з питань правової політики. 28 грудня 2019 року була призначена на посаду в.о. директора Державного бюро розслідувань. Доктор юридичних наук, член низки редакційних колегій наукових фахових видань та спеціалізованих вчених рад.