Конкурсна комісія проаналізувала 13 828 документів щодо 301 кандидата на посаду члена ВККСУ

Пройшло два місяці з моменту, коли Конкурсна комісія оприлюднила список кандидатів, допущених до участі у конкурсі на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Весь цей час комісія працює над аналізом поданих кандидатами документів.

За цей час членами Конкурсної комісії було вивчено 13 828 документів, включаючи майже 1500 майнових декларацій та близько 300 довідок від громадських організацій. Окрім цього, у відповідь на запити Конкурсної комісії кандидати надали, а Комісія проаналізувала додатково понад 640 пояснюючих документів.

Кожен наданий документ ретельно вивчається з урахуванням відповідної інформації з відкритих джерел, щоб Комісія мала змогу сформувати перелік 64 найкращих кандидатів, яких допустить до наступного етапу конкурсу – співбесід. З метою визначення найкращих кандидатів Конкурсна комісія дотримується затвердженої Методології оцінювання відповідності кандидатів критеріям доброчесності та професійної компетентності. Ця робота проводиться щоденно онлайн, а також під час зустрічі членів Конкурсної комісії у Польщі, яка відбулася у листопаді. До кінця грудня перший етап конкурсу буде завершений і буде сформований перелік кандидатів, допущених до наступного етапу.

Нагадаємо, Конкурсна комісія створена з метою  добору кандидатів на посади членів ВККСУ на засадах прозорого конкурсу. Конкурс відбувається на засадах верховенства права, професійності, публічності і політичної нейтральності у два у два етапи:

  • на першому етапі за результатами розгляду поданих кандидатами  документів, результатами спеціальної перевірки та відповідної інформації з відкритих джерел, буде  сформований перелік кандидатів, допущених до співбесіди;
  • на другому етапі буде проведена співбесіда з відібраними кандидатами, за результатом якої Конкурсна комісія має відібрати і передати на розгляд  Вищій раді правосуддя не менше двох кандидатів на кожну із 16 вакансій, яких  рекомендує на призначення Вищій раді правосуддя. Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС.