Мін’юст працює над змінами в юридичній освіті

«Нині однією з ключових проблем юридичної освіти є її невідповідність сучасним вимогам. Майже дві третини роботодавців вважають, що рівень підготовки випускників юридичних факультетів є низьким. Випускникам не вистачає як теоретичних знань, так і практичних навичок та нормального знання хоча б однієї іноземної мови», –  зазначив Міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи перед студентами КНУ ім.Т.Шевченка з нагоди Міжнародного дня студентів.

Міністр зауважив: цьогоріч 30% вступників не змогли скласти єдиного фахового вступного випробування на правничу магістратуру. Саме тому одним із пріоритетів роботи міністерства є запровадження новацій, які кардинально змінять підходи у навчанні юристів.

Спільно з Міністерством освіти і партнерами з USAID, ОБСЄ та проекту Pravo Justice Мін’юст працює над змінами в юридичній освіті.

Серед вже запроваджених новел – скорочення державного замовлення на бакалавра-заочника і молодшого спеціаліста, підвищення до 130 балів мінімальної вимоги на ЗНО для вступу на бакалавра за напрямком «Право», забезпечення студентів практикою в юридичних клініках чи іншими видами стажування, запровадження спецкурсу з професійної етики, розробка типової навчальної програми відповідно до кращих світових стандартів.

Павло Петренко запросив студентів проходити практику та стажування в Міністерстві юстиції та його управліннях у регіонах: «Запрошуємо студентів третього і вище курсів з достатнім рівнем знань і мотивацією заповнити в нашому он-лайн будинку юстиції анкету або звернутись до нас через офіційну сторінку Мін’юсту в Facebook».

Читайте також: Підготовка випускників-юристів не відповідає потребам роботодавців – дослідження Мін’юсту