На маркуванні м’яса та меду буде зазначатися країна походження

Мінекономіки розробило проект наказу, яким буде встановлено порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни/місця походження.

Мова йде про маркування, яке застосовується у країнах-членах ЄС до м’яса, м’ясних субпродуктів, оливкової олії та меду.

Зокрема, маркування окремих видів м’яса повинно буде містити:

  • назву країни народження тварин,
  • назву країни, в якій відбувалося вирощування (відгодівля) тварин,
  • назву країни забою тварини.

Маркування меду повинно містити:

  • назву країни, в якій було зібрано мед,
  • або назви одразу декількох країн, якщо це суміш меду.

Інформація про походження дозволить не вводити споживача в оману та зменшить ризики недобросовісної конкуренції на ринку, вважають в Мінекономіки.

Наказ буде введено в дію аж через 3 роки з дня його офіційного опублікування.